Sogneaften torsdag den 4. oktober 2018 kl. 19.00 i Rytterskolen

Indianske folk i Mellem- og Sydamerika


Vi skal besøge de indianske folk i regnskoven sammen med Mette Kvist Jørgensen. Mette har gennem mere end 40 år rejst og opholdt sig hos indianske folk i Mellem- og Sydamerika. Hun er uddannet antropolog og keramiker. Men Mette er mest af alt optaget af at rejse og opleve menneskers måde at leve på rundt omkring i verden.

Som ung rejste hun helt alene derud, senere med mand og små børn. Den yngste var kun 10 måneder, da de første gang rejste ind i regnskoven for at besøge indianere.

Vi skal besøge forskellige indianske folk, som alle har det til fælles, at de bor i eller lever af regnskoven. Først sejler vi ind til Embera-indianerne, som lever i Panamas velbevarede regnskov.

Dernæst rejser vi ud til Kuna-indianerne, der syer de smukkeste dragter, som alle kvinder stadig bruger i dagligdagen. Kunaerne bor på 365 små koraløer ud for Panamas regnskovskyst, og de lever af regnskovens afgrøder.

Så rejser vi til verdens største regnskov: Amazonas i Sydamerika. Skoven er næsten lige så stor som USA. Hér besøger vi Shipibo-indianerne, som modellerer de smukkeste keramikkrukker af ler fra floderne. De bor på bifloder til den kæmpemæssige Amazonflod.

Sidst vandrer vi ind til Ashaninka-indianerne, der ligeledes lever af og i regnskoven.

Tag med Mette ud og besøg regnskovens indianere.

 

 

Sogneaften fredag den 2. november 2018 kl. 19.00 i Rytterskolen

Portugisisk vinkælder vil stå for denne aftens vinsmagning, hvor vi skal prøvesmage nogle forskellige hvid- og rødvine.


Undervejs vil vi blive underholdt om de forskellige vine og få sjove anekdoter om vin. Der vil blive serveret lidt brød og ost til smagningen.

Med hensyn til planlægningen af dette arrangement, beder vi om tilmelding senest mandag den 22. oktober 2018 til:

Inge Burmølle tlf. 3066 0651 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er plads til 40 deltagere.

Glæd dig til en munter aften.