Tirsdagscafé


Tirsdag den 2. februar 2021 kl. 14.00 i kirken

Besøg hos bjergindianerne i Peru og Guatemala

Tag med på en rejse til Taquile-indianerne i Andesbjergene i Peru og fortsæt til Guatemalas bjergindianere.

Følg Mette Kvist Jørgensen ud til Taquile- indianerne på deres ø midt i Thiticacasøen. Følg livet indefra og se hvordan de væver og strikker deres smukke dragter, som de bærer hver eneste dag. Kvinderne væver. Mændene strikker.

Vi skal ind i og fornemme livet på øerne og opleve, hvordan et stærkt sammenhold i et lille indiansk samfund har styrket dem i kontakten til omverdenen.

Taquile- indianerne nedstammer direkte fra inkafolket.

Følg Mette derud sammen med sin dengang 15-årige datter, der slet ikke altid synes, det er lige nemt at have en mor, der er antropolog. Vi fortsætter til bjergindianerne i Guatemala. Indianerne er efterkommere
af mayafolket.

Vi tager ind og bor hos indianerne og oplever familielivet indefra. Vi skal se, hvordan de gamle væveteknikker bliver udført og se, hvordan deres farvestrålende dragter bliver til, se hvordan kvinderne klapper tortillas, majspandekager og høre om et indiansk folk, der har kæmpet for deres kultur i et samfund, hvor indianerne har ingen eller kun få rettigheder. Mette har gennem mere end 40 år rejst og opholdt sig blandt Mellemog Sydamerikas indianere. I Guatemala havde hun både mand og børnene
på 7 og 10 år med.

Mette har været højskolelærer – nu pensionist men rejser rundt og holder foredrag om sine rejser.

Tirsdag d. 2. februar kl. 14.00 er det vores tur til at høre Mette fortælle og vise billeder fra nogle af hendes spændende rejser.

Vi mødes i kirken – der har vi bedre plads.
Åsum Menighedsråd