Tirsdagscafé

Tirsdagscafé foregår i Rytterskole Rågelundvej 2.


Besøg i Fyens Lakerings-Industri i Åsum

Tirsdag den 1. oktober 2019 kl. 14 i det gamle mejeri i Åsum.

Fyens Lakerings-Industri blev grundlagt i 1942 som en bygningsmalerforretning. Gennem årene har Fyens Lakerings-Industri udviklet sig til i dag at være en moderne virksomhed, hvor der primært løses opgaver inden for pulverlakering.

I 2011 blev virksomheden opkøbt af malermester Leif Henriksen, som også var indehaver af Dyrup Autolakering. Dyrup Autolakering blev grundlagt i 1982, og i 2006 blev Leif ny ejer af virksomheden. I starten af 2015 fusionerede Fyens Lakerings-Industri med Dyrup Autolakering A/S.

I efteråret 2017 blev industrilakeringsdelen af malerfirmaet Chrisiong ligeledes opkøbt af Leif Henriksen. Herefter flyttede Fyens Lakerings-Industri fra adressen i Odense S til Åsum i det gamle mejeri, hvor malerfirmaet Chrisiong hidtil havde haft sine lokaler.

Dyrup Autolakering og Fyens Lakerings-Industri er i dag arbejdsplads for 15 ansatte. Sammensætningen af ansatte spænder vidt fra faglærte autolakerer til ufaglærte, som firmaet selv oplærer i de relevante fag og understøtter med de nødvendige kurser. Med i det daglige ledelsesteam har malermester Leif Henriksen værkførerne Jakob og Steen.

På tværs af de to afdelinger er der et stærkt samarbejde, hvilket sikrer firmaets erhvervs- og privatkunder en optimal kvalitet, korte leveringstider samt konkurrencedygtige priser. Alt dette og meget mere vil Leif Henriksen fortælle os meget mere om samt vise os rundt i Åsum gamle mejeri,som nu igen er blevet
en af Åsums relativtstore arbejdspladser.

Efter rundvisning m.v. vil der blive serveret kaffe.

 

 

Tirsdag den 5. november 2019 kl. 14.00

Tyskerbørns virkeligheder og konsekvenser af hemmeligheder og løgne

Vi får besøg af Henny Granum, der er født i 1942 som resultat af forholdet mellem en dansk kvinde og en tysk soldat.

I foredraget berøres bl. a. emner som tyskerpigernes vilkår, da de var på vej til at blive mødre.

Tyskerbørnenes generelt kaotiske opvækst, der derudover også prægedes af mødrenes hårdnakkede tavshed vedr. det fædrene ophav, samt statens håndtering af de dansk/tyske faderskabssager.

Foredraget afsluttes med en personlig beretning om en barndom fuld af hemmeligheder, løgne og halve sandheder.

 

 

Tirsdag den 3. december 2019 kl. 14.30

Julehygge i Rytterskole.