Tirsdagscafé

Tirsdagscafé foregår i Rytterskole Rågelundvej 2.

Tirsdag den 7. januar 2020 kl. 14.00
Fra vendelbo til fynbo - ved tidligere biskop Kresten Drejergaard

 

Alle ved, at der er forskel på sjælland, fyn og Jylland. Hver landsdel har sin dialekt og temperament.

I foredraget vil Kresten Drejergaard prøve at lodde dybderne i det fynske sindelag, sådan som han og hans kone har oplevet det i de 40 år, de har boet på Vestfyn og i Odense.

Foredraget krydres med selvoplevede anekdoter fra det almindelie liv på Fyn.

 

 

 

 

Tirsdag den 04. februar 2020 kl. 14.00
"Tak for sangen, Carl"

Vi har tidligere haft besøg af museumsinspektør Ida-Marie Vorre, som dengang fortalte om Anne-Marie Carl Nielsen. Denne eftermiddag vil Ida-Marie Vorre tage os med ind i Carl Nielsens univers.

Carl Nielsen var en særdeles alsidig komponist. Mens han i udlandet primært er kendt for sin symfoniske musik til koncertsalen, forbinder mange danskere ham i høj grad med en lang række folkelige sange. Han har komponeret omkring 300 sange.

Denne eftermiddag vil vi se nærmere på sangkomponisten Carl Nielsen, hans produktion af folkelige sange og sætte disse ind i en historisk kontekst. Undervejs vil der være rig lejlighed til selv at synge med også.

 

 

 

Tirsdag den 03. marts 2020 kl. 14.00
Under kastanjetræet..

Hvordan gik det til, da jeg var barn/ung på landet i 40´erne på Fyn?

Det bliver beskrevet i bogen: Under kastanjetræet.

Her bliver vi meget klogere på, hvad det ville sige at leve et liv på landet i 40érne. Vi læser om alt fra malkning af køer til udskiftning af heste til traktorer, om skolegang, dyrskue og andre sjove ting.

Aksel Hundslev er historiefortælleren, og den mand som gennem et halvt århundrede har haft både ledende og mere ydmyge stillinger i den skrevne dagspresse og på DR. Han udgav sin første bog, da han var 81 år.

Det begivenhedsrige liv i bondesamfundet kan du høre mere om tirsdag den 03. marts 2020.