Tirsdagscafé

 

Udflugt
Tirsdag den 5. maj 2020

Årets udflugt går i år til Øhavsmuseet / arresten i Fåborg.

Når skoven den er sprunget ud
og du har lyst at komme ud
i arrest du så kan komme
og måske en ung mand dømme.

Vi starter med en fælles introduktion i den gamle retssal, der var i brug som byret i Fåborg helt frem til 2007. Her får vi en introduktion til arresten og byretten og de udstillinger, som huset rummer. Efter
introduktionen vælger vi selv, hvad vi har lyst til. Den permanente udstilling er i selve arresten med 3 etager med celler.

Stueetagen fortæller om nutidens arrester, og hver gang man går op til næste etage, rejser man bagud i tid. Først til slutningen af 40’erne og derefter til tiden før fængslerne. Ud over den permanente udstilling er der i kælderen en ganske særlig udstilling, hvor man går ned i mindre grupper, ca. 6 personer ad gangen.

Udstillingen Savn og brand fortæller om en af de mange skæbner, der har siddet bag tremmerne i Fåborg arrest. Det er den unge mand Janus på 17 år, der sad varetægtsfængslet i 1905 anklaget for brandstiftelse. Med en staldlygte i hånden følger man hans skæbne helt tæt på og giver ham en dom.

Herefter trænger vi helt sikkert til en kop god kaffe med passende tilbehør.
Hvor er indtil videre en overraskelse.

Mødested: Rytterskolen. Herfra kører vi i bus kl. 12.30 præcis.
Tilmelding til Karin Lundsgaard senest mandag d. 27-4-2020 på tlf. 3055 0165 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi er hjemme igen ca. 17.30.
Turen er gratis.

Med venlig hilsen
Åsum Menighedsråd