Beboerforeningen orienterer

 

 

 

 

Åsum Beboerforening

Generalforsamlingen den 25. marts 2020 kl. 19.00 er som følge af Coronapandemien aflyst.


Med venlig hilsen
Åsum Sogns Beboerforening

 

 

Familiedag på Odense Brandstation lørdag den 18. april 2020 er aflyst

 

 

 

Aflyst

Vi har brug for en hjælpende hånd

Til forårsrengøring og vedligehold af vores legeplads
onsdag den 22. april fra kl. 16.00

I år skal legepladsen have ny flis på bunden, så den igen er sikker og hyggelig at lege på for sognets børn.

Træværket skal rengøres og males.

Medbring derfor gerne diverse malerværktøj samt skovl/rive m.m.

Efter endt arbejde giver beboerforeningen pølser med kartoffelsalat samt en øl eller sodavand.
Så kom og giv en hånd med. Vel mødt.

Med venlig hilsen
Åsum Sogns Beboerforening

 

Åsum affaldsindsamling 26. april 2020 -

er udsat til den 19. september 2020

Vi samler ind... - ikke penge, men affald i naturen. Beboerforeningen har igen i år meldt sig til Danmarks Naturfrednings- forenings årlige indsamling af affald i naturen.

Sidste år gik det rigtig godt på landsplan, og med 200.000 deltagere over hele landet fik Danmark samlet 156.000 kilo affald - blandt andet 110.000 dåser.

Vi i Åsum gjorde også en rigtig god indsats, men vi har behov for din hjælp i år igen.

MØD OP PÅ RYTTERSKOLEN søndag d. 26. april kl. 14.00. Tag hele familien med og få nogle hyggelige og meningsfulde timer, hvor I samtidig er med til at gøre vores by renere. (Medbring gerne en gul refleksvest).

Efter indsamlingen er der kaffe/kage, samt øl og vand.

Vel mødt

Med venlig hilsen
Åsum Sogns Beboerforening

 

Kom til kanosøsætning!
Onsdag d. 13. maj kl. 16.30 mødes vi ved Rytterskolen.
Derefter henter vi Gurli og Nønne og går samlet til kanopladsen. Efter søsætning og muligheden for en tur på åen, giver beboerforeningen grillpølser m. brød. Drikkevarer kan købes.

MØD OP TIL EN HYGGELIG FAMILIEDAG i Åsums skønne natur.

Vi ses

Med venlig hilsen
Åsum Sogns Beboerforening

 

 

Bogbytteren er blevet international

Ja, sikken en overskrift! Det er nok også at stramme den lidt, men der er nu alligevel noget om snakken. Vi har leveret overskudsbøger, fortrinsvis nogle vi havde flere eksemplarer af, til Røde Kors og studenter-boghandelen i Nedergade. Derudover annoncerede vi på et tidspunkt i Gul og Gratis, at vi havde et par flyttekasser med udenlandsk skønlitteratur på originalsproget, fortrinsvis på engelsk, som vi ikke havde plads til, og som derfor kunne afhentes.

Det resulterede i, at en mand, der havde personlige relationer til et universitet i Ukraine, kom og hentede dem og tog dem med til Ukraine, hvor de blev modtaget med stor glæde på International Sprogfakultet på Rivne State University.

På billedet ses de leverede bøger samt 2 af universitetets lærere/lektorer og en professor/dekan sammen med vores kontakt Ole. De mange bøger, vi får ind, bliver således til gavn og glæde mange steder.
kt

 

 

Bare de havde tænkt nyt og iderigt?

To biler i en børnefamilies carport er ikke ualmindeligt, hvis en moderne familie skal have logistikken til at gå op! Konsekvensen… vi oversvømmes af biler, bare kik ud ad vinduet, og du ser så mange biler, at de på visse tidspunkter af dagen må holde i kø for at komme frem. Hvad gør politikerne ved det, vælger de at tænke nyt og iderigt?

Her i Åsum har vi i en årrække forsøgt at få Odense Kommune til at lade en af de eksisterende bybusforbindelser engang imellem kører gennem Åsum til Seden og retur. Det er ikke noget stort økonomisk tiltag, men desværre er politikernes og Fyn Bus interesse for vores lille område så beskedent, at de ikke engang gider at tage en dialog med os.

Alt tyder på, at når politikerne i Odense vælger at tænke nyt og iderigt for at løse byens trængselsproblemer, så ser de ikke indad mod deres egen bys muligheder! Men vælger at se udad, mod tidens store åbenbaring ”Letbanen” eller sporvogne, som vi kaldte den i gamle dage.

De vil hellere bruge milliarder på at grave hele centrum m.m. op – endda flere gange – for at hælde tonsvis af beton ud i et bredt lag for at genindføre en ufleksibel forældet teknologi. Jeg skal ikke påstå, at
sporvognen ikke har sin berettigelse i meget store byer, hvor man hele dagen skal flytte tusindvis af mennesker rundt. Men i en lille by som Odense, hvor mange busser køre halvtomme rundt og har stor problemer med at få busdriften til at hænge sammen, er det på ingen måde en visionær løsning.

Odense har udråbt sig selv som Danmarks robotby, men man har tilsyneladende glemt det, når man taler fremtidens fleksible trafikløsninger. Aalborg fik nej til deres ”letbane”. Statskassen blev smækket i på grund af Aarhus’ store overforbrug ved anlæggelsen af deres ”letbane”. Tillykke med det Aalborg! Nu håber vi, I får den økonomiske støtte, så i kan tænke kreativt og iderigt og skabe fremtidens fleksible kollektive trafikløsninger.

Ja! øv… Odense har desværre forspildt denne chance og fået storhedsvanvid og valgt at gældsætte os i vejopgravninger, beton og sporvogne! Konsekvensen bliver, at bybusdriften i mange år frem vil køre med så stort et underskud, at alt nytænkning og udvikling af det eksisterende busnet vil blive en umulighed. Vores afhængighed af bilen og dermed trængslen fortsætter mange år frem til stor gene for os alle –
især os, som bor i de små landsbyer omkring Odense.

På vores bestyrelsesmøde i Beboerforeningen havde vi en drøftelse af bestyrelsens mangeårige arbejde for en bedre busforbindelse til Åsum. Vi blev enige om at beholde vores biler og ikke mere bruge krudt på
politikerne i denne sag, men i stedet slå et slag for køreplanen med vores sidste lille ”skole” busforbindelse Kerteminde/Odense.

Brug nu endelig den bus, inden de også lukker den!!

Alex Hold
Formand
Åsum Beboerforening

 

Bogbytteren - holder lukket indtil videre


Vi har i øjeblikket mange børnefilm på dvd og en hel del Anders And blade. Derudover har vi fortsat masser af gode bøger i såvel de udendørs skabe som inde på Rytterskolen. Åbningstider fremgår af aktivitetskalenderen.
kt


Nyhedsbrev

Hvis du/I ønsker at få tilsendt nyhedsbrev via e-mail fra beboerforeningen, der husker på foreningens arrangementer, kan du sende din mail-adr. til: aasumby@gmail.com eller notere den på indbetalingen.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

 

 

Mail-liste

Hvis du/I har fået ny mail-adresse, så send den til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvis du fortsat vil modtage meddelelser fra beboerforeningen.

Mail, der udsendes til denne mailliste videresendes også på facebookgruppen ”Os i aasum”.

Hvis du/I ønsker at få tilsendt nyhedsbrev via e-mail fra beboerforeningen, der husker på foreningens arrangementer, kan du sende din mail-adr. til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller notere den på indbetalingen.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Husker du denne gule seddel?

 


De fleste har betalt kontingent, men enkelte mangler at betale. Måske er sedlen røget i papirkurven !!

Udover at styrke det lokale sammenhold, giver medlemskab af beboerforeningen mulighed for at anvende foreningens materiale.

 

Udlejning af telte, borde og stole, gasgrill og... kanoer:


Se betingelser, priser for udlejning af telte m.m...... klik her.

Reservasionskalender for telte m. m. kan ses ved at...... klikke her.

Se betingelser for udlån af kano/er..... klik her.

Reservationskalender for kanoer kan ses ved at ..... klikke her.

 

 

Bemærk

vi udlåner en variabel portal til æresporte, kontakt bestyrelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husk at har du/I et arrangement eller andet, som har interesse for hele byen/sognet, så kontakt eller send det til vores webmaster: Ken Lyndrup, Åsum Bygade 12, 2140 1326 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.