Pulsen på Aasums Bredbånd

Min gode nabo, Inge Høy, beklagede sig en dag over sit langsomme internet. Da Inge er et positivt og omgængeligt menneske, som altid ser lives lyse sider, var jeg klar over, at hendes internetforbindelse måtte være ekstrem langsom. Så straks var jeg der med en sang fra de varme lande om mit hurtige fiberbredbånd. - Husk Inge, det ligger lige der i gaden, så det er bare at komme i gang med at grave og få dig tilsluttet! Men Inge er også en betænksom dame, så hun måtte lige først vide: - Hvad koster sådan noget bredbånd, Alex? - Øh..., her blev jeg Inge svar skyldig. - Jeg tror nok, jeg for mange år siden gav 11.000 kr., men så var det også gravet ind. - Oh, så dyrt... pludselig virkede Inge godt tilfreds med sit langsomme internet!

Et svar, der begynder med ”jeg tror nok”, er ikke et svar! Så jeg besluttede mig for at undersøge sagen ordentligt. Der kan jo være andre, som ikke er opmærksomme på vores fiberbredbånd, der er gravet ned her i byen. Jeg fik derfor aftalt et møde med NEF Fonden (NEF) i Kerteminde, det elselskab, som ejer fibernettet i gaden. Direktionsassistent Anne Line Rosenørn Nielsen og teknisk chef Torben Larsen stillede sig beredvilligt til rådighed for en hyggelig og informativ snak.

Torben fortalte, at det fiberbredbånd, vi har i Åsum og Rågelund, er super hurtigt og fremtidssikret til at transportere uendelige mængder af information.

NEF leverer i dag tre produkter via bredbånd: Internet – Telefoni – Radio & tv. Man bestemmer selv, hvad man ønsker af disse produkter. Det er gratis at blive tilsluttet, dog skal man selv sørge for
kablet på sin egen grund. Ønsker man at overlade dette til NEF, koster det 6.000 kr. for de første 30 m. (Herefter gives tilbud)
- Vil det sige, at de 11.000 kr., jeg engang betalte, er fortid? - Ja, smiler Anne Line venligt, - men til gengæld har du forhåbentlig haft stor glæde af din fiberforbindelse i alle årene. NEF har af konkurrencehensyn været nødt til at rette ind.
Øv! - ærgerligt, jeg ikke kunne vente! må jeg konstatere!

Men hvad koster det så, når vi er tilsluttet, at få noget igennem det der kabel?
Nu gik Torben i gang med den helt store forelæsning!  
Internet: Her kan man vælge mellem 2 hastigheder, det første tal er hastigheden ind til din Pc’er, det andet tal er hastigheden ud fra din Pc’er.
30/30 Mbit/s koster 279 kr./md og 60/60 Mbit/s 299 kr./md.
Normalt er 30/30 Mbit/s tilstrækkeligt til et privat forbrug.

Telefoni: Er inkluderet i internetabonnementet, men du skal betale minutpris for opkald ud af huset.

Radio: De mest almindelige kanaler 0 kr./md, (hvis du har en TV pakke).

TV: Vi er en del af Waoo! og har 4 pakker, som kan ses på alle husets TV apparater (ingen boks).  

Pakke 1: 109 kr/md. Den lille pakke med de mest gængse kanaler. (ca. 20 kanaler)

Pakke 2: 275 kr/md. Pakken med Charlie, Zulu, Kanal 4-5-6, Discovery, Animal  Planet, CNN m.v. (ca. 35 kanaler).

Pakke 3: 445 kr./md. Den store pakke, TV2News, TV2fri, TV2film, Kanal 7-8-9, m.v. (ca. 55 kanaler).
                                      
Pakke 4: 469 kr/md. Waoo! Foreningspakken* med adgang til bl.a. Viasat kanaler.  

*) Efter mødet har Beboerforeningen fået en formel aftale, så alle, der ønsker det, kan få pakke 4.

TV boks: Så er vi her, hvor det bliver kringlet og så kringlet, at jeg næsten stod af!

Men jeg kunne forstå på Torben, at hvis man ønsker en boks m/fjernbetjening til sit TV, så får man personligt tv, som dækker over et hav af kanaler, som du styrer selv. Du kan stoppe midt i en udsendelse og starte den igen, når det passer dig, du har det hele på lager. Du får din egen hjemmebiograf med valg af 3.700 forskellige film fra Waoo! Bio, og meget mere.
Prisen fremgår ikke klart! Det hele er individuelt opbygget - alt efter dit behov. Du kan lave tilvalg, så prisen ændres!
Hvis man ønsker en boks, må man kontakte NEF. Man udarbejder herefter i fællesskab en pakke og prisen kan beregnes!

For at få styr på priser, radio- og tv- kanaler, Waoo!, Viasat m.v. vil jeg anbefale Inge og andre at gå ind på hjemmesiden www.nef.dk.
Eller endnu bedre ring til NEF på 63 32 11 00. Her står Anne Line og Torben og tripper for at hjælpe med at besvare dine spørgsmål!

Alex Hold