Dialog med Odense Kommune

Onsdag den 15. juni 2022 kl 19.00 på Rytterskolen

Henrik Talbro og Jacob Harberg fra Odense Kommune vil gøre rede for og svare på spørgsmål om:

Private fællesveje i Åsum, hvad er min ret og min pligt, vejenes tilstand, trafikale udfordringer.

Alle er velkomne, men mødet retter sig specielt mod beboere og brugere af de private fællesveje: Bødkerstræde, Fichstræde, Hjulmandsstræde, Slagenvej, Væverstræde og Åsumgårds Allé

 

 

 

Besøgstjenesten er godt i gang

Besøgstjenesten ud fra Seden Kirke er nu godt i gang, hvor vi har fået etableret et samarbejde med Plejecenter Hvenekilden. Her er vi blevet budt velkommen ind i et samarbejde, hvor vi tilbyder besøg hos beboerne på centret.

Vi har nu faste aftaler med forskellige beboere, der gerne vil åbne deres hjem for besøg af os. Har du lyst til at være en del af dette samarbejde og blive besøgsven? Du er velkommen til at rette henvendelse til:

Karin Holst Nielsen Tlf. 23 96 10 54 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Stinna Kristiansen Tlf. 53 61 21 05 E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

Gratisbutik på Nyborgvej

Som man måske har læst i Ugeavisen, findes der en gratisbutik på Nyborgvej for folk i økonomisk nød. I den kan flygtninge, hjemløse og andre i økonomisk nød, der står for at skulle flytte i egen bolig og mangler de mest basale ting, komme og få noget af det, de skal bruge.

Butikken modtager derfor gerne alt, hvad der kan dække disse behov. Det kan være elektriske køkkenapparater af alle slags: elkedler, håndmiksere, kaffemaskiner mm. og alt muligt andet til køkkenet, bestik, tallerkner, glas, krus, gryder, opvaskebaljer, spande, andre ting til rengøring, bordlamper osv. osv. Alt sammen gerne brugt, men i brugbar og ren stand.

Butikken indehaves af Lene Marie Hornskov Eriksen, og den nøjagtige adresse er Nyborgvej 618. Det er kort efter den sidste rundkørsel på venstre hånd på vej mod Nyborg. Det er en gul bindingsværksejendom, og i indkørslen er der et skilt med teksten ”Sjaler med sjæl”.

Hvis man har noget i overskud af ovennævnte eller andet, man tænker er relevant til formålet, modtager Lene det gerne. Det sker ved, at man kontakter hende på tlf. 2398 3885 på en hverdag mellem 9 og 18 og fortæller, hvad man har og aftaler et tidspunkt, hvor man kan komme og
aflevere det.

 

 

 

Lene Marie Eriksen

kt

 

 

 

Lokalsamfund sørger for en
ren by med hyggelig affaldsindsamling

Den årlige affaldsindsamling (2020) i Åsum samler alle generationer af borgere, der ønsker at hjælpe til med at holde byen ren.
Dagen går med diverse ruter, hvor affaldet samles, og sluttes af ved Rytterskolen,

hvor dagens fund diskuteres og snakken går om det lille lokalsamfund.

Af: Marie Bergholdt (journaliststuderende).

Kirkeklokkerne trænger gennem den svage trafikstøj fra vejen, der kører gennem den lille landsby. Den gule Rytterskole soler sig i den sidste sensommervarme, og byens samlingssted er fyldt op med  parkerede biler. Der er bryllup i kirken, men Poul Lund Poulsen har ikke bryllup i tankerne. Han tænker derimod på affald. I skyggen af et par træer i den lille oase placerer han et par borde, nogle affaldstænger
og en stak plastiksække.

Udstyret ligger klar, inden affaldsindsamlingen går i gang.


Affaldsindsamlingen skaber hyggeligt samvær
I 12 år har den lille landsby arrangeret affaldsindsamlinger i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

”Der er nogle, der har vundet hævd på nogle bestemte ruter,” fortæller Poul Lund Poulsen med et grin. Han er kasserer for byens beboerforening og arrangerer den årlige affaldsindsamling.

Lokale kræfter sørger for, at indsamlingen bliver en hyggelig dag.

Mange af de deltagende er lokale og har været frivillige de fleste år.

Efterhånden samles en større gruppe og småsnakken går lystigt. Ældre, unge, familier og hunde blander sig i den lille have, og de forskellige ruter fordeles mellem de fremmødte. Inden der gribes affaldstænger og gule veste, tilbydes alle et stykke chokolade at starte på.

Klimaet er i fokus hos de unge indsamlere
De tre piger Roberta Louise Brandt Madsen, Hannah Elizabeth Kingo Berg og Ida-Marie Kingo Berg er også mødt op for at hjælpe. Det er ikke første år, de deltager, og pigerne vil gerne sørge for, at den by, de bor i, ser pæn ud.

”Der hvor jeg kører til skole, er der skraldespande ved H.C Andersen skoven, og der er tit folk, der kører ind og smider affald ud. Jeg tror, at når der er skraldespande, så vil folk også bruge dem,” fortæller Ida-Marie Kingo Berg.

Men pigerne mener ikke, at der er nok skraldespande rundt omkring, og de oplever, at der ligger affald i deres haver og på deres skoler. Pigerne tænker også på, hvad der kan ske, hvis man bliver ved med at smide affald i naturen.

”Vi ser Ultra-Nyt i skolen, og der snakker de meget om klimaet. Man lærer meget af det, og de forklarer
det på en god måde, så man kan forstå det,” forklarer Roberta Louise Brandt Madsen.

Tilbage ved Rytterskolen begynder de frivillige at samle sig efter turen. Der udveksles historier om mærkelige fund, mens Poul Lund Poulsen deler flødeboller og sodavand ud, inden der takkes af efter endnu en succesfuld affaldsindsamling.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                     Den unge generation synes, det er rart at hjælpe til,
                                                                                                                   så deres by ser flot ud.

 

 

 

 

 

Brætspilscafeen i Aasum Idrætsforening har midlertidigt indstillet aktiviteterne som følge af Coronapandemien.

Brætspilscafeen er nu oprustet med nye spil, bordfodbold og airhockey, så vi er klar til den kolde tid. Vi mødes stadigvæk onsdage kl. 16.00 – 17.30 undtagen i skoleferier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kig forbi, vi håber på at se jer :-)

Hvis der er nogen spørgsmål kan Trine kontaktes på telefon 2016 7007.

 

 

Til alle legesyge børn og forældre i Åsum og omegn

Brætspilscafeen er startet op igen efter sommerferien hver onsdag kl. 16.00 – 17.30 undtagen skoleferier.

Efterfulgt af en succesfuld vintersæson med brætspil og fri leg i Rytterskolen hver onsdag for børn og unge i alderen fra 3 til 16 år, er vi flyttet op i Aasum Idrætsforening, så vi kan benytte de gode muligheder for udendørs leg samt benytte klubhuset på dage med dårligt vejr.

Vi er allerede en gruppe af børn og forældre med et godt fællesskab, men der er plads til alle, der har lyst til at være en del af et aktivt netværk af børn, unge, forældre og bedsteforældre i Åsum og omegn.
Kig forbi, vi håber på at se jer :-)

Hvis der er nogen spørgsmål kan Trine kontaktes på telefon 2016 7007.

 

Åbent møde ang. ny ”Ungdomsafdeling” under Åsum Idrætsforening

Der var højt humør, leg og råhygge blandt børn og voksne, da Åsum Idrætsforening afholdt møde om ny ungdomsafdeling. Den meget populære Brætspilscafé har nemlig fået vokseværk og er flyttet til Åsum Idrætsforenings lokaler og område.

Her er der plads til, at børn og unge kan mødes på tværs af alder og køn og få rig mulighed for at lege med nye kammerater fra nær og fjern i Åsum by. Formålet med caféen er netop at styrke netværket mellem børn i Åsum og omegn, og det er jo så kun et plus, at forældre også på den måde kan lære hinanden at kende.

Initiativet til en ”Brætspilscafe” blev taget i sommeren 2017 af Trine Lykke Hansen, som med hendes søn Bjørn og hans kammerater mødtes hver onsdag i Rytterskolen, og inden længe var der en fast gruppe på 12-16 børn.

Åsum Idrætsforening har nu tilbudt, at Brætspilscaféen kan benytte deres fine faciliteter og diverse boldbaner til formålet samt klubhuset, når det er vinter.

Onsdag d. 9. maj havde gruppen bag Brætspilscaféen og Åsum Idrætsforening inviteret til informationsmøde omkring denne nye mulighed, og solen skinnede på sit højeste. Børnene legede rigtig godt med hinanden og idrætsforeningen havde stillet en kæmpe hoppeborg op, som var utrolig populær. Senere ankom en pølsevogn, hvor alle kunne få stillet sulten. Og som flere af børnene sagde: ”Man må spise så mange pølser, som man vil”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Styregruppen fortalte om nye aktiviteter og muligheder for Brætspilscaféen, og at man søger frivillige hænder til hjælp med at holde caféen åben hver onsdag. Dette er en nødvendighed for at Brætspilscaféen kan bestå og fungere i det daglige. Venligst
meld ind, hvis dette skulle have jeres interesse.

Der var stor opbakning fra de fremmødte forældre, som også havde forslag som fællesspisning en gang imellem. Der er i forbindelse med Brætspilscaféen blevet oprettet en Facebook-gruppe for børn og forældre i Åsum. Søg efter: ”Alle vi børn i Åsum”. Her kan laves legeaftaler, oprettes forslag til arrangementer eller bare som netværk for at mødes en hyggelig lørdag på idrætsforeningens grønne baner til en gang rundbold, drageflyvning eller lignende.

Brætspilscaféen kort fortalt:
• Vi mødes hver onsdag 16-17.30 i Åsum Idrætsforening.
• Formålet er at styrke børn og unges fællesskab i Åsum og omegn.
• Der er ingen ”elitesport”, kun fri leg og sjov.
• Caféen drives frivilligt under Åsum Idrætsforenings Ungdomsafdeling.
• Åsum Idrætsforenings har doneret et startbeløb til fri afbenyttelse af
styregruppen til legetøj, kommende arrangementer o. lign.
• Aldersgruppen 3-6 år ifølge med en voksen, 7-16-årige må komme alene.
• Kontingent 50 kr. ½årligt, som blandt andet går til ”kiks og saft”.
• Alle er velkomne, også ens kammerat hvis han/hun er på besøg.
• Forslag / hjælp modtages meget gerne.
• Bedsteforældre – forældre er meget velkomne til at deltage.

Styregruppen består af: Trine Lykke Hansen, Knud Erik Møllegaard, Carsten Larsen, Nicolai Jacobsen og Per Schack.

Ved spørgsmål ang. Brætspilscaféen kan TrineLykke Hansen kontaktes på 20167007.