I Åsum sogneblad nr. 74

Præstens ord

For et stykke tid siden fik jeg en glædelig opringning, der Iød, at jeg fra 1. december skal være præst i Seden og Åsum sogne! Gennem familie kender jeg lidt til Seden og Åsum i forvejen, og jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet i de to sogne med kommende kollegaer og præstearbejdet.

Jeg er en ægte fynbo på 41 år, der er opvokset i Brenderup. Min mors familie stammer fra Nordfyn. Til daglig bor jeg i Middelfart sammen med en skibsingeniør og vores to børn på h.h.v. 13 og 15 år.

Mit liv ligner til forveksling mange andres på min alder - med børns fritidsaktiviteter, deres friskole, et omsorgskrævende hus af ældre dato. Jeg prioriterer nærvær, samvær, gåture med refleksion i naturen, fitness, gode bøger og film.

Min opgave som præst er mest af alt, synes jeg, at hjælpe med at tale om det, der er større end os selv. Troen på noget større giver livet kant og små kram til os på de dage, hvor vi er opgivende, mister og møder livets grimhed og åbner samtidig for en dybere opmærksomhed, når livet spiller på sine smukkeste melodier. Jeg tror oprigtigt på, at en tro kan hjælpe os til at være den bedste udgave af os selv i mødet med andre. Jeg tilhører ikke nogen bestemt kirkelig retning, men hvis jeg skal kalde mig noget, er jeg erfaringsteolog.

Jeg har tidligere været kirkebogsførende sognepræst i Sønderjylland og siden arbejdet som underviser på Lærdansk og som vikarpræst. Jeg er uddannet i København, har haft fingrene i lidt frivillighed, journalistik, undervisning og ikke mindst prioriteret i perioder at være hjemmegående. I skrivende stund er jeg vikarpræst i Kolding midtby.

Jeg ser frem til at lære jer at kende og møde jer i hverdagen eller til arrangementer og aktiviteter i de to kirker!

Charlotte Rørdam Kristensen.