Helligtrekongertiden og fasten er forbi og endelig står foråret for døren. For dem, der trykkes af vinterens kulde og mørke, bliver det en skøn tid nu, hvor lyset så småt begynder at komme tilbage. Skønne, små blomster vil titte op af jorden og hilse den begyndende varme velkommen, og den frysende kulde vil forvandle sig til en mild forårsbrise.

Men cirka en måneds forsinkelse fik vi vores julesne, men ikke helt nok til at gøre verden omkring os hvid, men nok til at vi i mange dage havde højt vejr med klar luft og blændende solskin.

Uanset om man har hang til vinterdepressioner eller ej, er det ingen hemmelighed, at energiniveauet hos de fleste falder en smule i den sæson af året, vi nu heldigvis kan sige farvel til. Omvendt betyder det så, på den positive front, at man i løbet af forårets måneder ofte vil mærke et boost af energi og glæde, da hele forandringen i vejr og dermed sind gør, at der bliver noget at se frem til. Selv de små forandringer får stor betydning.

Det, der især i kirken, kendetegner foråret, er påsken og ikke mindst årets konfirmationer. For begge traditioners vedkommende er vi i år i kirken også klar til at give begge dele et løft – eller et boost.

Påskedagenens fejring indledes med Palmesøndag d. 1. april. Her hører fortællingen om Jesu indtog på æselryg i Jerusalmen til. Og i år vil kirken indtage H.C. Andersen Skoven, som er beliggende mellem Seden og Aasum, og holde en udendørs gudstjeneste kl. 10:00, hvor konfirmanderne fra 7.C medvirker, og selvom de viftede med Palmeblade, da Jesus red ind i Jerusalem, anbefaler vi i stedet, at man medbringer en varm jakke, da det kun lige er begyndelsen af foråret, vi befinder os i. Vi håber med tiden, at H.C. Andersen Skoven kan danne ramme om flere kirkelige arrangementer i provstiet.

For konfirmationernes vedkommende vil vi følge op på en tradition, der allerede er skudt i gang her i det nye år: ved en månedlig gudstjeneste i Seden Kirke medvirker der en musiker fra MGK i Odense (Musikalsk Grundkursus, som er forstadiet til konservatoriet). Derfor vil vi benytte os af disse unge musikalske talenter og gøre dette års tre konfirmationer ekstra festlige ved at lade dem være akkompagneret af musik.

Så foruden lyset og varmen, der venter os, er der altså også nok af kirkelige arrangementer og aktiviteter at se frem til her i foråret. Læs mere i bladet om, hvad der ellers er på programmet i forårsmånederne.