Forårets konfirmationer er ovre, og der bliver altid lidt stille, når morgenerne ikke fyldes med friske teenagere, der kommer til konfirmandstuen og kirken. Men så kommer sommerens bryllupper, og så er der igen glædelige begivenheder i vores kirker.


Rygterne i medierne og skræmmebillederne om at påbegynde kirkelukninger landet over kommer i hvert fald ikke til at ramme os foreløbigt. Foruden alle de traditionsbundne ting, kirken stadig huser som konfirmationer, dåb, bryllupper og begravelser, er der her i pastoratet mange nye ting på tapetet.

Både Seden og Åsum har henover sommeren taget initiativ til spændende og anderledes tilbud.

I Seden fylder kirken 600 år, og det i sig selv vidner om traditionens betydning, så det er naturligvis også noget, man fra Seden Menighedsråd har valgt at fejre. Det kommer til at foregå i weekenden 24. - 25. august, hvor der er planlagt program for begge dage til kirkegængere i alle aldre.

Der vil være aktiviteter for børn, telt i præstegårdshaven med spisning, og vi får biskoppen på besøg til at holde gudstjeneste i anledning af jubilæet.

Åsum byder også på et nyt kreativt tiltag for alle aldre. Musikfestivalen 9. juni som vil foregå i kirken og på pladsen ved Rytterskolen, er et nyt initiativ, hvor lokale musiktalenter vil optræde i løbet af dagen. Der vil også være musikalske arrangementer for børn ved Bækskov.

Om aftenen er der mulighed for fællesspisning, og afslutningsvis er der koncert med orkesteret Soulstars. Der kræves dog billet til Åsum Musikfestival.

Så alt i alt går vi en spændende sommer i møde, hvor der er mulighed for at møde kirken både på traditionel vis, men også gennem disse nye tiltag, som vi alle ved kirken ser frem til at byde velkommen til.

Maria-Louize Helbo.