Sommerkoncert tirsdag d. 3. juli kl. 19.30

med strygerkvartet
samt kammerkoret Hymnia

Kammerkoret Hymnia består af ca. 28 sangere, som alle beskæftiger sig med musik på et højt kunstnerisk niveau både gennem deres arbejde og i fritiden. Medlemmerne spænder vidt i alder; der er både helt unge kræfter og de, der har været med fra begyndelsen.

Under ledelse af Flemming Windekilde har ensemblet etableret sig som en betydelig og anerkendt del af den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i festivaler og konkurrencer både inden- og udenlands, hvor koret har vundet adskillige priser.

Hymnia har specialiseret sig i opførelser af nyere og ofte meget kompliceret kompositionsmusik. Korets repertoire omfatter navnlig korværker fra dette århundrede og sjældnere opførte a cappella-værker. Koret lægger vægt på at samarbejde med danske komponister og har gennem årene præsenteret ny dansk musik, blandt andet ved mange uropførelser.

I forbindelse med årets sommerkoncerter bor Hymnia på Brydeland i Åsum. Vi har derfor helt ekstraordinært fået mulighed for at afholde en sommerkoncert i Åsum Kirke. Foruden koret vil der være en strygekvartet bestående af fire unge musikere.

Mød op i Åsum kirke til en skøn sommeraften i selskab med Hymnia samt strygekvartetten tirsdag d. 3. juli kl. 19.30 og få en musikalsk oplevelse af de store.
 

 

40 års jubilæum – Hans Brehm
Den 1. august 2018 har organist Hans Brehm 40 års jubilæum ved Seden og Åsum Kirke.

Vær med til at fejre Hans Brehm den 5. august 2018, hvor der er gudstjeneste i Seden Kirke kl. 10.30.

Efterfølgende serveres der kage og et glas i våbenhuset. Her bliver der rig mulighed for at hilse på jubilaren.

Hans Brehm har i 40 år trofast siddet ved orglet i Aasum Kirke og ved klaveret i Rytterskolen i forbindelse med diverse arrangementer. Akkompagnement til mange salmer og folkelige sange er det blevet til, og gennem årene har han fra sin udkigspost kunnet sidde og iagttage livets gang og de skiftende tider i Aasum. Han har bl.a. været glad for samarbejdet med nu afdøde violinist Knud Aage Larsen, der undertiden bidrog til akkompagnementet i kirken om søndagen.

De salmer, der synges i kirken om søndagen, er en af de ting, der har ændret sig i løbet af de 40 år. De gamle salmer synges stadig, men der er i de senere år kommet nye til. ”Det er som at skrive en schlager eller grandprix-melodi. Det er ikke til at vide, hvad der slår an. Vi prøver nogle nye salmer af, og nogle bliver hængende – som nu f.eks. ” Spænd over os dit himmelspejl” og ”Du, som gir os liv og gør os glade”, der er blevet meget populære”, siger Hans Brehm. ”Se hvilket menneske” er det store hit hos konfirmanderne. Det er ikke noget, vi bliver pålagt, men det er interessant at prøve sig frem og se, hvad der holder”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

40 års jubilaren Hans Brehm

 

 

Sæt X i kalenderen

Efter 35 år i Seden og Åsum sogne falder vores sognepræst
Nils Holger Ellekilde nu for aldersgrænsen og går på
pension.

I den anledning afholdes afskedsgudstjenester i Seden og Åsum kirke
med efterfølgende reception den 16. september
2018.

Invitation følger i kommende sogneblad.

 

 

 

 

Konfirmander den 27. april 2018 i Åsum kirke

Signe Grønkjær Sørensen, Josephine Holm Hauge Larsen, Bianca Nadine Schmidt, Laura Nguyen Hjorth, Nana Hauge Lauridsen, Sofie Kirkegård, Jasmin Jørgensen, Filip Grønkjær Sørensen, Søren Jespersen, Frederik Rosenlyst Hansen, Jason Skyt Christensen, Alexander Algren Barner Steinbrenner, Casper Asmus Tomsen

 

 

 

Det nye menighedsråd tiltrådte 1. søndag i advent - den 27. november 2016.

Rådet har konstitueret sig således:
Formand: Inge Burmølle.
Næstformand: Karin Lundsgaard.
Kirkeværge: Ken Lyndrup.
Kasserer: Rikke Bergholdt.
Sekretær: Rikke Bergholdt.
Personalekontakt: Per Lykke.

Der er nedsat følgende udvalg:
Præstegårdsudvalg: Ken Lyndrup og Rikke Bergholdt.
Kirkegårdsudvalg: Rikke Bergholdt, Per Lykke og Karin Lundsgaard.
Aktivitetsudvalg: Karin Lundsgaard, Inge Burmølle og Rikke Bergholdt.
Koncertudvalg: Hans Brems, Per Lykke og medlem fra Seden.

Aktivitetsudvalget glæder sig til samarbejdet med sognets foreninger, så der fortsat kan skabes gode arrangementer i Åsum.

Menighedsrådets mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.