Nye ansigter på prædikestolen

Fungerende sognepræst, kirkebogsfører, begravelses- og vielsesmyndighed Helle Frimann Hansen

Lad mig præsentere mig; Jeg er født og opvokset på Møn, men er kandidat fra Århus Universitet og blev først i en alder af 43 år cand.theol. Jeg har været præst på Sydlangeland i en årrække, indtil strukturændringer påvirkede mit arbejdsliv og min arbejdsglæde således, at jeg til sidst blev nødt til at gøre noget ved det. Da min mand gik på pension som efterskolelærer fra Humble Musikefterskole, opsagde jeg derfor min stilling for at prøve lykken som vikar i Fyns Stift. Men først drog jeg 3 måneder til Libanon, inden jeg rykkede teltpælene op og flyttede til Odense, og nu er jeg så landet her hos jer i Seden-Åsum. Jeg er ked af at måtte sige det, men jeg havde aldrig før hørt om dette dejlige sted Seden-Åsum, før provsten spurgte mig, om jeg var villig til at påtage mig vikariatet. Fejlen er helt sikkert på min side, da jeg stort set aldrig rigtig har beskæftiget mig med Fyn, indtil jeg blev vikar i stiftet
for to år siden. Men jeg synes da, at jeg er kommet efter det, og fået indhentet noget af det forsømte i og med, at jeg har vikarieret i Skårup, Assens, Horne, Dalum og nu her hos jer. Og i stedet for at bruge Fyn som blot et middel til at komme fra Langeland til Jylland eller Sjælland, har jeg været nødt til at stoppe op og dvæle lidt ved Skårupøre, Horneland, Faaborg, Svanninge bakker og – all right – jeg overgiver mig! Her er jo ganske skønt og kønt på Fyn. Og jeg må også ærligt indrømme, at fynboerne er meget gode til at få en til at føle sig godt tilpas – ikke mindst her i Seden-Åsum, hvor jeg er blevet taget rigtig godt imod. Jeg glæder mig til at fortsætte det gode samarbejde, som allerede har været i fuld gang siden d. 18. september.

 

 

Sognepræstvikar for Lise Ranum, der p.t. har orlov, Ulla Charlotte Hansen

 

Det er snart jul, og som præstevikar i Seden og Aasum sogne glæder jeg mig til at møde menighederne i et område af Odense, hvor jeg for år tilbage færdedes hjemmevant. Dengang boede jeg på Kildegårdsvej og arbejdede på Arbejdsformidlingen i Odense, senere flyttede min mand og jeg på landet, jeg læste teologi og blev ordineret i 2011. Siden har jeg været præstevikar i en lang række fynske sogne, og det har været både udfordrende og givende.

Vi ses!

Ny graver

Den 1. oktober 2018 startede en ny graver ved Åsum Kirke. Hun hedder Signe Håkansson, er 36 år og bor i Svendborg. Signe bor sammen med Kim, og sammen har de Alma 10 år, Karlo 9 år og Gorm på 1 år.

Signe har i 4 år været gravermedhjælper og kirketjener ved Ollerup Kirke og kirkegård. Signe har oprindeligt en bachelor i Forhistorisk Arkæologi.

I sin fritid er Signe aktiv med plads til løb, yoga, børn og sejlads i smakkejolle.

Vi ser frem til et godt samarbejde med Signe.

 


Farvel og tak til sognepræst Nils Holger Ellekilde.

D. 16. oktober 2018 sagde vi endegyldigt farvel til vores engagerede og fagligtdygtige præst Nils Holger Ellekilde.


Nils Holger Ellekilde har gennem 35 år haft udsigt fra Seden præstegård til Seden Kirke. Når der er afholdt kirkelige handlinger i Åsum, har Nils Holger Ellekilde startet bilen og er kommet til Åsum Kirke.

Vi i Åsum har med glæde haft en præst, som stort set har kendt alle i sognet og foretaget bryllup, dåb, konfirmation, begravelse og bisættelse ofte i flere generationer.
Vi har nydt godt af en præst, som har deltaget i mange af sognets aktiviteter, ofte med hustruen Annette ved sin side.

Nu er Nils Holger Ellekilde faldet for aldersgrænsen og kan se frem til mange gode år som pensionist.

Vi ønsker Annette og Nils Holger Ellekilde alt godt i fremtiden og takker for samarbejdet.

Åsum Menighedsråd.
Formand Inge Burmølle

 

Tak for gaver og deltagelse

Hermed vil jeg gerne sige tak for den flotte afskedsdag den 16. september. Der var mange i kirke og ved receptionen. Det blev en betydningsfuld, glædelig men også meget vemodig dag for mig og min familie.

Det ville være en næste uoverkommelig opgave at lede adresserne op på alle jer, som havde en gave med ved receptionen, så derfor vil jeg her sige tak til jer alle sammen. Tak for gaverne, tak fordi I kom, og tak for 35 gode år for mig og min familie her i sognet.

Nils Holger Ellekilde, pastor emeritus 

 

Julekoncert i Åsum kirke
Søndag d. 16. december kl. 14

Til årets julekoncert får vi besøg af Odense Motetkor.

De vil hjælpe os alle med at komme i den rigtige julestemning med et repertoire, der spænder bredt. Vi vil komme til at høre både nyt og gammelt, og kendt og ukendt, men alt sammen med fokus på den tilstundende højtid. Blandt andet vil vi komme til at møde den engelske komponist John Rutter.

Odense Motetkor er et af byens gamle kor, idet det har eksisteret siden 1932. I dag ledes koret af Christian Dyrst, og til koncerten her hos os medvirker desuden pianisten Berit Juul Rasmussen (så kan det vist ikke blive mere julet).

 

 

 

 

 

Det nuværende menighedsråd tiltrådte 1. søndag i advent - den 27. november 2016.

Rådet konstituerede sig således:
Formand: Inge Burmølle.
Næstformand: Karin Lundsgaard.
Kirkeværge: Ken Lyndrup.
Kasserer: Karin Lundsgaard.
Sekretær: Rikke Bergholdt.
Personalekontakt: Per Lykke.

Der er nedsat følgende udvalg:
Præstegårdsudvalg: Ken Lyndrup og Rikke Bergholdt.
Kirkegårdsudvalg: Rikke Bergholdt, Per Lykke og Karin Lundsgaard.
Aktivitetsudvalg: Karin Lundsgaard, Inge Burmølle og Rikke Bergholdt.
Koncertudvalg: Hans Brems, Per Lykke og medlem fra Seden.

Aktivitetsudvalget glæder sig til samarbejdet med sognets foreninger, så der fortsat kan skabes gode arrangementer i Åsum.

Menighedsrådets mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.