Nyt fra Bogbytteren
 
 
Bogbytteren efterlyser børnebøger.
Det er ellers ikke fordi Bogbytteren generelt mangler bøger, men lige præcis børnebøger er vi lidt underforsynede med især til de yngste (0 til 7 år).
 
Hvis man ligger inde med sådanne børnebøger, som man gerne vil give til Bogbytteren, modtager vi dem gerne i skabet på legepladsen eller i Rytterskolen i vores åbningstid onsdage 10.00 -12.00 eller hver den første torsdag i måneden mellem 16.00 - 18.00.
 
 
 
 
Bogbytterens 2 minifilialer bliver benyttet flittigt. Især er der afsætning på børnebøgerne fra filialen på legepladsen, så meget at vi er ved at mangle. Skulle nogen ligge inde med "aflagte" børnebøger, er I meget velkomne til at lægge dem i kassen eller ved større mængder aflevere dem i bogbytteren i åbningstiden onsdag mellem 10.00 og 12.00 eller første torsdag i måneden mellem 16.00 og 18.00.
 
 
 
Man kan til enhver tid kvit og frit tage og aflevere bøger i disse kasser. Der er ingen regler om antal, men undlad venligst at overfylde skabene med afleverede bøger.
 
Så kom hellere ind i bogbyt-teren i åbningstiden (onsdage 10 - 12 og første torsdag i måneden 16 - 18).
 
Udover den udskiftning af bøger, som brugerne sørger for, vil vi, der passer ”bogbyt-teren”, også se til, at der sker udskiftning og supplering, så der hele tiden er fristende tilbud.
 
Se billeder fra etableringen af minifilialerne nederst på denne side.
 
 
 
 
 Bogbytteren
 

Den 1. marts 2013 åbnede Bog-bytteren i Rytterskolen. Bog-bytteren er en stor samling bøger, som stilles til fri disposition for beboerne i Åsum. Finder du en bog på hylderne, som du bare må eje, tager du den med hjem – ganske gratis. Du kan beholde den eller sætte den tilbage, når du har læst den - du bestemmer. 
 
Bøgerne spænder lige fra krimier over moderne skønlitteratur til klassiske værker. Også udvalget af faglitteratur er bredt og rummer titler med både blomster, religion, historie, biologi, erindringer og meget andet. Ønsker du at læse bøger på engelsk og fransk er der også mulighed for det. Og Anders And… jo, han har også sneget sig indenfor.
 
Bøgerne, der er brugte, er doneret af Åsum-borgere, der har ryddet ud i de hjemlige bogsamlinger. Har du bøger i overskud, modtages de med tak, så Bog-bytteren til stadighed kan tilbyde et stort og bredt udvalg af litteratur for alle aldre. Bøger kan afleveres i Bog-bytterens åbningstid.
 
Det er let at navigere rundt i Bog-bytteren, da bøgerne er stillet op som på biblioteket. Til at holde orden i bogsamlingen og sætte nye bøger på plads har Hjørdis Poulsen og Hanne Skovsende påtaget sig opgaven som frivillige "bogstøtter".
 
Bog-bytteren er indrettet i køkkenet på 1. sal i Rytterskolen, hvor Lokalhistorisk Arkiv har afgivet plads til en række reoler, der nu bugner af spændende læsning.
 
Bog-bytteren har åbent hver onsdag fra kl. 10.00 – 12.00 samt den første torsdag i hver måned fra kl. 16.00 – 18.00.
 
Åbningsdagen forløb forrygende. Der kom mange besøgende og "bogstøtterne" fik megen ros.
 
Ved åbningen rådede arikivet over ca. 600 titler men inden dagen var omme skønnedes det, at man nu var over 700 titler. Og dette antal vokser fra uge til uge.
 
Desværre fremgår det ikke af efterfølgende billeder fra dagen hvor mange besøgende der egentlig var, men mon ikke det fremgår klart at lokalhistorisk arkiv er meget glad for fremmødet og for "gaverne" på dagen.
 
 
DSC 0350
 Poul Poulsen og Hanne Skovsende gør klar til at modtage gæster.
 
 
 Et herligt syn - en dejlig mængde bøger.
 
 
Som det klart fremgår - Reglerne for Bogbytteren.
 
 
Den første gæst - Bente Knudsen overbringer en boggave til Poul Poulsen
mens "bogstøtten" 
Hanne Skovsende ser smilende til.
  
 
De 2 "bogstøtter" - Hjørdis Poulsen og Hanne Skovsende.
 
 
Flere boggaver overrækkes.
 
 
Og det blev ved med at strømme ind med boggaver.
 
 
Gavens indhold studeres.
 
 
"Man higer og søger i gamle bøger...."
 
 
Her er det et loftfoto af Aasum by der tages i nærsyn.
 
 
En god hyggesnak med gæsterne blev der også tid til.
 
 
Alle fotos: Ken Lyndrup ©
 
 

Bogbytteren – succes fra dag 1

Metervis af bogtitler, som beboerne i Åsum kan vælge og vrage iblandt og tage med hjem kvit og frit, er resultatet af en god ide, som blev fostret lige efter nytår, og som blev ført ud i livet i årets første måneder.

Bogbytteren, der hører under Lokalhistorisk Arkiv, og som har til huse på 1.salen i Rytterskolen, åbnede den 1. marts 2013, hvor åbningen blev markeret med en lille forfriskning og frit valg på alle boghylder. Mange gæster fandt vej til 1.salen, og en del havde "åbningsgaver" med i form af bøger, der hurtigt fik plads på hylderne.

Nemt at finde bøger - også til børnene

Og siden er det gået stærkt. Hver onsdag i åbningstiden fra kl. 10.00 – 12.00 er det bogstaveligt væltet ind med bøger, som bliver sat på hylderne. Skøn- og faglitteratur hver for sig, så det er let for besøgende, at finde frem til en bestemt forfatter eller et emne – akkurat som på biblioteket.

Udvalget af børnebøger og tegneserier fik en saltvandsindsprøjtning, da Biblioteket i Vollsmose "donerede" en række titler til Bogbytteren, efter de havde afsluttet deres bogsalg i marts. Så tag endelig børnene med – der er også spændende litteratur til dem.

Kæmpe udvalg af både fag– og skønlitteratur

Det er utroligt, hvad vi har fået ind af helt nye bogtitler – aktuelle bøger, som andre køber i dyre domme hos boghandleren eller i bogklubber, fortæller Hjørdis Poulsen, der er den ene af bogstøtterne, som sætter bøger på plads og holder orden på boghylderne. Udover de nye bøger tilbyder Bogbytteren også et væld af fagbøger, der spænder fra psykologi og historie henover have- og madbøger til religion og erindringsbøger. – Jo, der er bestemt noget for enhver smag, supplerer Hanne Skovsende, der er den anden bogstøtte. –

 

 

 Et lille udsnit af Bogbytterens bugnende hylder - dette er kun den skønlitterære del ...

Helt specielle bøger
En af kuriositeterne var en bog af Selma Lagerlöf, hvor titelbladet var prydet af en tørret blomst fra fru Lagerlöfs have – plukket i første halvdel af sidste århundrede. Den bog er selvfølgelig væk, men der kan fortsat gøres sjove fund. Der er bøger med Exlibris, navnetræk og søde dedikationer, så.... hvor længe tør du vente?

Åbningstid og regler

Hver uge er der besøgende, som højlydt giver udtryk for deres begejstring for Bogbytteren, fylder posen og drager hjem med nye bøger. Har du ikke mulighed for at komme om onsdagen, har Bogbytteren også åben den 1. torsdag i hver måned fra kl. 16.00 – 18.00.

Har du glemt, hvordan Bogbytteren fungerer, iler vi med at oplyse, at du gratis kan tage op til 5 bøger og beholde dem. Har du bøger i reolen, som du gerne vil af med, tager Bogbytteren imod dem med tak, så de kan blive til glæde for andre.

På gensyn i Bogbytteren – og tag nu børnene med... :-)

 

Bogbytterens 2 nye minifialer - 24/7

 

Lokalhistorisk arkiv søgte forstadspuljen om et økonomisk tilskud til fremstilling af 2 bogskabe til opsætning ved Rytterskolen og ved legepladsen i anlægget. Pengene blev bevilget og resultatet fremgår af de efterfølgende billeder.

Indledende manøvre.

Filialen ved Rytterskolen.

 
Fyldt med fristelser..!
Næste filial gøres klar.
Filialen ved legepladsen.
 
Fotos:
Ken Lyndrup ©