Portræt af en Aasumbo -  Sinnet Bunde 2003.

 

Netop nu i juni 2003 kan Arne fejre 2 års jubilæum som beboer i Aasum. Men hans kendskab og kontakt til landsbyen går meget længere tilbage.

 


Foto: ?

” Jeg havde som ung lærerstuderende fritidsarbejde ude hos agurkegartneren, der lå yderst på Gartnervænget” fortæller Arne. Allerede dengang faldt han for området, men der skulle gå mange år, før han og Lis kunne flytte ind i Brix´s tidligere villa i Bødkerstræde, godt gemt væk fra alfarvej.

 

Som færdiguddannet lærer blev Arne ansat på Seden skole. ”Den første 1. klasse jeg startede op for 27 år siden, havde elever, der næsten alle kom fra Aasum og Rågelund. Nu om stunder snakkes der meget om forældresamarbejde, men dengang havde vi allerede en meget tæt kontakt til forældrene, og jeg har den dag i dag stadig glæde af de bekendtskaber, der blev knyttet dengang. ”Rigtig mange i Aasum har således haft Arne som lærer, og med undervisning i formning og billedkunst har han været med til at give mange små kunstnerspirer inspiration og forståelse for glæden ved at skabe.

 

For udover at være lærer, er Arne nemlig kunstner. Allerede som 12-årig holdt Arne første gang udstilling og det er blevet til mange siden. Læserne af Sognebladet kan da også i hvert nummer se små tegninger og vignetter fra Arnes hånd, og han var også manden bag dette års dilettantplakat.

 

”Samtidig med min lyst til at tegne og male har jeg altid interesseret mig for blomster og botanik, og i årenes løb er det blevet til mange blomsterbilleder, bedst kendt er måske mine mælkebøttebilleder.”

 

Ved en udstilling i hjemmet i december sidste år var det dog tydeligt, at Arne som kunstner ikke kan sættes i bås. Stilen, farverne og motiverne er i forandring, om end det hele tiden er naturen, der er den store inspirationskilde. Et atelier i huset bliver både brugt som værksted og galleri, der løbende byder på muligheden for at kigge forbi.

 


Arne Petersen.

Med boligen i Bødkerstræde har Arne fået gode muligheder for en anden stor interesse. For at få øje på den må man dog bevæge sig om bag huset. Her mødes man af en have, der med al tydelighed viser at Arne også er lidt af en tusindkunstner, hvad angår havearkitektur. ”Sidegevinsten ved at bruge megen tid i min have er, at jeg kan være så heldig at finde et gammelt potteskår, en pilespids eller sågar en flinteøkse, når jeg graver i jorden. Vi bor jo tæt på oldtiden her i Aasum”.

 

Med alle sine interesser er Arne en virksom mand og med Lis, Morten og Anne i huset, er der liv og glade dage. Der er dog stadig plads til en lille fremtidsvision: ”Det kunne være spændende at samle de mange forskellige udøvende kunstnere i Aasum til en fælles udstilling”. Nu er bolden givet op og Aasumkunstnerne har jo nogle stolte traditioner at leve op til.
Arne Petersen.

Denne artikel blev første gang bragt i Aasum Sogneblad nr. 5 i 2003.