Portræt af en Aasumbo - Jytte Storm.
Gymnastikleder i Aasum.

v/Sinnet Bunde.

Det var faktisk en fejl og med nogen uvilje, at Jytte Storm kom til Fyn i sin tid.

Efter en opvækst i den lille by Tune ved Roskilde blev Jytte kontoruddannet i København, men da gymnastikken altid han været en stor del af Jyttes liv, passede det hende fint, da hun fik arbejde på Gerlev Idrætshøjskole. Her kunne hun både passe kontor og samtidig tage uddannelse indenfor gymnastikledelse.

Hun fik jobbet fordi den tidligere kontordame havde fået nyt arbejde på Søhus Gartnerskole på Fyn. Men efter kort tid fortrød damen det nye job og vendte snuden hjem til Sjælland.

Lederen af Gerlev Idrætshøjskole lagde lidt pres på Jytte for at få hende til at overtage jobbet på Søhus Gartnerskole, og med en stor portion skepsis i bagagen tog Jytte til Fyn for i det mindste at se på sagen.

Det er efterhånden knap 40 år siden og Jytte er her endnu.

På et bal i Fyns Forsamlingshus arrangeret af Venstre, mødte hun Ebbe og siden 1968 har de to drevet Gartneriet Storm på Gartnervænget. Jytte har passet kontor og regnskab og Ebbe har passet produktionen.

For et par år siden blev sønnen Søren og svigerdatteren Yvonne inddraget i gartneriet, der nu er et anpartsselskab og familien lægger således op til et glidende generationsskifte, til glæde for alle parter.

Med sig til Aasum tog Jytte heldigvis glæden for gymnastikken og hun har nu i snart 30 år ledet motionshold for damer under Aasum Idrætsforening. Igennem alle disse år har der været forskellige gymnastikformer på tapetet, men det har altid været kroppen og den enkeltes velvære der har stået i centrum for indholdet.

”Jeg har kun nogle få sæsoner kørt et opvisningshold for Fjordager Idrætsforening, men det spændende for mig, er at hjælpe folk med at holde sig smidige og i form. Opvisning har aldrig rigtig været mig.”

Efter flere års samarbejde med Per Gjeding fra Aktiv Form i Odense er Jytte kommet frem til den form for gymnastik som praktiseres hver mandag aften i Forsamlingshuset. Her bliver et stort hold på mellem 20 og 30 damer herset og lokket gennem en rigtig god gang konegymnastik, hvor Jytte altid selv er i spidsen for øvelserne.

Mange yngre er godt misundelige på Jyttes styrke og udholdenhed, men den kommer heller ikke ud af den blå luft. Udover holdet her i Aasum leder Jytte morgenhold under AOF i Odense 3 gange om ugen. Derudover har hun et særligt hold for helt unge piger med sociale problemer. ”Det kræver en særlig forståelse at tilrettelægge motion for unge, der ikke bryder sig om dem selv og deres krop, f. eks. på baggrund af omsorgssvigt eller overgreb.”

Siden år 2000 har Jytte været selvstændig og arbejder udover gymnastikken med massage, hvor hun via op- og afspænding styrker musklerne hos folk, der har tendens til skavanker eller har direkte smerter.

Selv om Jytte bliver 62 år, har hun heldigvis ikke tanker om at gå på hverken efterløn eller pension. Det er vi mange, der er glade for. Vi vil mandag efter mandag ømme os og brokke os over for få (ingen) pauser, men alligevel holde ud under mottoet:

 

Jyttes gymnastik er noget der dur,
bare se på hendes figur!!